Contact

Heeft u vragen? laat het ons weten, dan nemen we contact met u op!

Tap Machinebouw B.V.

Goudstraat 26

2718RC Zoetermeer

T: +31 (0)79 341 66 46

E: info@tapmachinebouw.nl

1964

Oprichter Jan Tap start in 1964 in Rijswijk met de ontwikkeling, bouw,  aanpassing en reparatie van (braad)ovens en diafragma’s. Opdrachtgevers komen met name uit de bakkersbranche. Later weet Tap ook afnemers uit de fastfoodsector aan het bedrijf te binden, onder andere met de productie van kroketten- en doorhaalmachines.

1985

Ruud Grimmelikhuizen, voorheen werkzaam bij de technische dienst van Fokker en sinds 1965 bij Tap Machinebouw in vaste dienst, neemt het bedrijf twintig jaar later over. Hij bouwt de productie en de klantenkring verder uit waardoor het pand in Rijswijk al gauw te klein wordt.

1986

Tap Machinebouw verhuist in 1986 naar de huidige locatie in Zoetermeer, dichtbij enkele grote klanten in het foodretail- en foodservicekanaal. Ict doet zijn intrede in industriële processen. De voormalig bankwerker richt zich behalve op machinebouw en mechanisatieprojecten meer en meer op de besturing hiervan door gebruikmaking van pneumatische en elektrotechnische aandrijftechnologieën.
Hij introduceert verpakkingsmachines, vormmachines voor voorgevormde producten zoals hamburgers en gehaktballen, maar ook vulmachines. Zijn focus ligt met name op hamburgermachines, doseermachines,  carrousels (voor slaatjes, filet americain en kruidenboter) en complete gehaktlijnen.

2003

Op 1 januari 2003 draagt Ruud Grimmelikhuizen het stokje over aan zijn opvolgers,  financieel directeur Floris van Veen en technisch directeur Dick Koster, beiden reeds werkzaam bij Tap Machinebouw B.V..
Het stevige fundament, gelegd in de jaren daarvoor, was een goede vertrek basis. De klantenkring is verder uitgebreid en de export is geïntensiveerd. Focus blijft in de voedingsmiddelen industrie. De huidige directie wil de groei van afgelopen jaren voortzetten.